Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zemědělské výrobní oblasti v ČR

3. 9. 2013

 

ZEMĚDĚLSKÉ VÝROBNÍ OBLASTI V ČR

(ZVO)

Tyto oblasti charakterizují výrobní podmínky z hlediska půdně-klimatických podmínek.

Nové zpracování (rajonizace) bylo provedeno v roce 1996 na základě bonitace.

V ČR je 5 základních zemědělských výrobních oblastí a 21 podoblastí

 

Z hlediska agroekologického a ekonomického předpokladu máme :

1.)    kukuřičná K – typ: kukuřično-řepařsko-obilnářský, rozloha 6,7%, 5 podoblastí

2.)    řepařská Ř – typ: řepařsko-obilnářský, rozloha 24,3%, 5 podoblastí

3.)    Obilnářská O – typ: obilnářsko-krmivářský, rozloha 40,5%, 4 podoblasti

4.)    bramborářská B – typ: bramborářsko-obilnářský, rozloha 18,5%, 4 podoblasti

5.)    pícninářská P – typ: pícninářský na chov skotu, rozloha 10%, 3 podoblasti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář